Κυριακή 21 Απριλίου 2013

300: Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας. Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από την ταινία

Πριν 7 χρόνια η ταινία του Ζακ Σνάιντερ 300 έκανε τον πλανήτη ολόκληρο να αναφωνεί «Τhis is Sparta». Φέτος οι ατρόμητοι Έλληνες όπως απεικονίστηκαν στο graphic novel του Φρανκ Μίλερ επιστρέφουν και πάλι τον Αύγουστο, με νέο πρωταγωνιστή, τον Θεμιστοκλή (Σάλιβαν Στέιπλετον), νέο σκηνοθέτη (Νόαμ Μούρο), αλλά με το ίδιο στυλιζαρισμένο look. Ο τίτλος της ταινίας είναι «300: Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας» και σήμερα μπορείτε να δείτε τις πρώτες φωτογραφίες .

Το σίκουελ που θα έχει την ίδια οπτική και φιλοσοφία με την πρωτότυπη, λαμβάνει χώρα σχεδόν την ίδια περίοδο με την μάχη στις Θερμοπύλες, μας μεταφέρει σε ένα νέο πεδίο μάχης – αυτή τη φορά στη θάλασσα όπου ο Θεμιστοκλής θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις ορδές του Ξέρξη – του θνητού που έγινε θεός – και της Αρτεμισίας, της αιμοδιψούς επικεφαλής του Περσικού Ναυτικού (η ναυμαχία στο Αρτεμίσιο συνέβη παράλληλα με τις Θερμοπύλες, ενώ το πρόσωπο, η Αρτεμισία, ήταν η κόρη του Λυγδάμη, βασίλισσα της Αλικαρνασσού, κυρίως γνωστή για τον ρόλο της στην ναυμαχία της Σαλαμίνας).

Η «Άνοδος της Αυτοκρατορίας» συνδέεται οπτικά με τους «300» όπως θα διαπιστώσεις και από τις φωτογραφίες (ο Θεμιστοκλής μοιάζει σαν μέλος των 300) αλλά η δράση της ταινίας θα εκτυλίσσεται σε υδάτινο περιβάλλον, σε μικρές βάρκες και θα υπάρχουν εντελώς διαφορετικές μάχες, διαφορετικές χορογραφίες και διαφορετικές τακτικές πολέμου διευκρινίζει ο σκηνοθέτης της ταινίας στην USA Today, που φιλοξενεί και το φωτογραφικό υλικό.
Θα υπάρξουν έξι διαφορετικές μάχες , σε διαφορετικές τοποθεσίες με διαφορετικές στρατηγικές. 

Η κλίμακα της ταινίας θα είναι πολύ μεγαλύτερη αλλά η φιλοσοφία της, Δαβίδ εναντίον Γολιάθ θα παραμείνει.
«Πάλι θα είναι εκατοντάδες εναντίον εκατοντάδων χιλιάδων». Η μεγάλη περσική δύναμη θα ηγείται από την Αρτεμισία (Εύα Γκριν), που είναι δεύτερη στην τάξη μετά τον Ξέρξη (Ροντρίγκο Σαντόρο). Η Αρτεμισία έχει ένα ακόμη κίνητρο, θέλει να εκδικηθεί για το θάνατο της οικογένειάς της, που δολοφονήθηκε όταν αυτή ήταν μικρό παιδί. «Κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά του Ξέρξη, ζητά εκδίκηση και το κάνει καλά. Είναι μια υπολογίσιμη δύναμη».

«Έχει sexy εμφάνιση, είναι αμείλικτη και πανούργα. Όλα τα πλεονεκτήματα που σκοτώνουν τους άνδρες. Και έχει σπαθί. Δεν θα τα έβαζα ποτέ μαζί της».
Ο Ζακ Σνάιντερ που σκηνοθέτησε την ταινία του 2006, συνέγραψε το σενάριο για την «Άνοδο της Αυτοκρατορίας» προσέθεσε διαφορετικές θεματικές για τα πάντα, από τον ήρωα που καθοδηγεί μέχρι και τους ανθρώπους του. Ο Θεμιστοκλής είναι πιο πολύπλοκος ήρωας από τον Σπαρτιάτη βασιλιά Λεωνίδα.
«Ο Θεμιστοκλής έχει ουλές από τις μάχες και είναι πολεμιστής, αλλά την ίδια στιγμή είναι και πολιτικός», λέει ο Μούρο. «Δεν είναι ο βασιλιάς. Πρέπει να ηγηθεί σε μια δημοκρατία».
Οι στρατιώτες του προέρχονται από ταπεινή καταγωγή, δεν είναι γεννημένοι μαχητές όπως οι Σπαρτιάτες. «Αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν να πολεμήσουν, λένε μάλιστα ότι δεν είναι Σπαρτιάτες», λέει ο Μούρο. «Είναι απλοί άνθρωποι που πρέπει να πολεμήσουν για να μην βρεθούν κάτω από το ζυγό ενός δικτάτορα».
Δες τις φωτογραφίες. Φαντάζομαι πως σύντομα θα κυκλοφορήσει κάποιο trailer.